Alba Domingo Basora

Alba Domingo Basora

Hola! Em dic Alba Domingo i sóc una il·lustradora freelance de Riudoms. La meva feina ha estat seleccionada als World illustration awards el 2022 i 2023, finalista al Premi Llibreter 2022 i guanyadora del Premi Crítica Serra d'Or 2023.

Les meves il·lustracions es poden veure en molts àmbits diferents, com ara editorial, llibres o murals. Acostumo treballar amb una barreja de tècniques digitals i analògiques, treballant en capes que he creat prèviament utilitzant principalment grafit, monotips i tinta. Posteriorment munto les capes i treballo el color digitalment.

A nivell conceptual, crec que les il·lustracions poden aportar molt a qualsevol projecte més enllà de la seva dimensió estètica, i m’apassiona molt la narrativa visual. És per això que sempre m’agrada preguntar-me què aportaran les meves il·lustracions al projecte i oferir una segona capa de lectura al projecte a través seu.

A més del meu treball com a il·lustradora, actualment sóc professora col·laboradora a la Universitat Oberta de Catalunya. També sóc cofundadora del col·lectiu Càmbium, i des del 2018 sóc comissària voluntària de La Secció, un col·lectiu que organitza exposicions i esdeveniments d’art contemporani a la zona del Camp de Tarragona.

Disseny Gràfic Cobertes Premsa Publicitat Còmic Mural Cartell