TIF 23
Il·lustració: Anna Brullas

¿Qué es el TIF?

Tarragona Illustration Fest es una jornada per establir llaços professionals amb referents dels sectors de la prensa i mitjans de comunicació, editorial i publicitat en l’àmbit de la il·lustració i el disseny gràfic.

Un esdeveniment per mostrar el talent local, que conjugui a escriptors, editors, directors d’art i il·lustradores i sigui la llavor de nous projectes.

Una jornada atractiva al públic jove que l’apropia nous continguts, on aprendre nous processos creatius. Una dia on descobrir que la il·lustració va més enllà dels àlbums il·lustrats infantils. 

Un espai per a la interacció, per introduir a través de conferències els coneixements de professionals, artistes i referents de la cultura i de les arts plàstiques. 

@tif_tarragona

¿On?

La segona edició del Tif es va realitzar al Espai Jove Kesse Tarragona, un edifici situat a l’antiga Facultat de Químiques i Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, té l’entrada principal pel carrer de Sant Antoni Maria Claret, 12-14. Disposa de 1000 m2 distribuïts en cinc plantes, on es duen a terme les activitats que organitzen el Servei Municipal de Joventut, les entitats i col·lectius joves i els i les joves de la ciutat.

Horari

14 i 15 d'abril 2023
 Divendres

☺20:00h Inauguració

☺20:15h Xerrada inaugural Cristina Spanó

☺21:00h Presentació de l'exposició col·lectiva ARRELS

 Dissabte

☺10:00h Pechakucha

☺11:30h Esmorzar

☺12:00h "Book-review"

☺13:00h Intercanvi de targetes

☺16:00h Taller amb Miguel Porlan, To (Taller de disseny de portades de discos il·lustrades).

☺16:00h Taller amb Inge Nouws, Ingredients per a un mini conte.

☺16:00h Taller amb Miguel Pang, color e il·lustració.

☺16:00h Taller Diego Mallo , Huellas y contornos.

☺19:00h Xerrada amb la il·lustradora Alba Domingo.

☺20:00h Clausura

☺22:30h Festa TIF amb Dj Feréstec al 12 Topos

PechaKucha

PechaKucha és un format de presentació i es posa en pràctica d'una manera senzilla i informal. El que caracteritza aquest mètode és que es mostren 20 diapositives durant 20 segons cadascuna. Això vol dir que l'exposició només pot durar 6 minuts i 40 segons, ni més ni menys.

Els Convidats

Xerrades

CRISTINA SPANÒ

Il·lustradora i autora italiana establerta a Barcelona, ​​es gradua en comunicació de la imatge a la ISIA d'Urbino (Itàlia). Col·labora quotidianament amb diaris, revistes i editorials espanyoles i estrangeres com New York Times, Economist, Wall Street Journal i Financial Times. Ha publicat a Espanya “Cerdo Cerdo” (Abuenpaso Editorial) ia França “A Pas de Fourmi” i “Maydady Mayday!” (Editions du Rouergue).

http://www.cristinaspano.com/

Instagram: @cristina.spano

ALBA DOMINGO

Alba Domingo (Riudoms, 1989) va estudiar Il·lustració, Animació i realització 2d i Disseny i creació digital i des del 2018 treballa com a il·lustradora, principalment en l’àmbit editorial i de premsa. La seva feina ha estat seleccionada a la longlist dels World Illustration Awards 2022 per les il·lustracions del poemari de Gabriel Ferrater Da nuces pueris, publicat per l’editorial Peu de Mosca. El seu treball Naïm, editat per Piscina Un Petit Oceà, ha estat finalista al Premi Llibreter 2022. L’experimentació amb la il·lustració l’ha portat també a treballar en d’altres formats com l’autoedició i el fanzine o la instal·lació. És cofundadora del col·lectiu Càmbium, i membre de La Secció del CERAP i de l’AIT. www.albadomingo.com @albadoba

http://www.albadomingo.com

Instagram: @albadoba

Book Review

Presentació de dossiers i porfolis en modalitat "speed dating". Es van revisar en rondes de 10 minuts , els "books" de la mà de professionals nacionals i internacionals que treballen en la direcció d'art.


Presencialment ens acompanyaran

Laser Barcelona

Justo Heras

Justo Heras, natural de Tarragona, Artista, docent i fundador de Laser Barcelona.

Llicenciat en Belles Arts i Màster en producció artística per la Universitat de Barcelona.

Combina el seu "alter ego" Mëgan, on fa més de 20 anys que pinta murals, realitza exposicions i publica les seves il·lustracions.

Amb Laser Barcelona, la seva pròpia marca de roba on porta el disseny i la direcció creativa.

A Laser també col·labora amb altres artistes, comissariant i produint de manera sostenible col·leccions de roba junt amb ells.

Actualment, resideix a Tarragona i té la seva botiga y estudi propis a Barcelona des de 2014.


https://laser-bcn.com/

Instagram: @justoheras

Savanna Books

Cristina Camarena

Fundadora de Savanna Books, Revista Pantera i Estelar plataforma de formació. Amb més de 20 anys d'experiència docent comença a emprendre el 2008 al sector editorial amb un primer projecte Kireei que acaba transformant-se el 2018 a l'editorial Savanna books, un projecte editorial amb enfocament ecosocial.

Revista Pantera neix el 2019 com a publicació infantil sobre medi ambient i biodiversitat per a la sensibilització cap al planeta. Al 2022 ha començat amb el següent pas de Revista Pantera per co-crear un ecosistema educatiu/col·laboratiu per connectar infància, aprenentatge i naturalesa.


www.savannabooks.org

Instagram: @savannabooks_

Abuenpaso

Arianna Squilloni

Arianna Squilloni (Milà, 1976) ve d'Itàlia, on va estudiar filologia llatina i grega, escrivint-ne la tesi en lògica filosòfica. Acabats els estudis universitaris, es va especialitzar en edició i gestió editorial.

Des del 2002 viu a Barcelona, ​​Espanya, on el 2008 va obrir l'editorial A buen paso, especialitzada en llibres molt il·lustrats per a nens i altres éssers curiosos. Participa amb assiduïtat en jornades i debats, fent classes en cursos i màsters universitaris.

www.abuenpaso.com

Instagram: @abuenpasoeditorial

Sàpiens

Albert Bernat

Format a Barcelona com a dissenyador gràfic i arts gràfiques. Amant de la tipografia i de “l’orfebreria gràfica”. Especialitzat en el camp editorial, ha treballat en diversos estudis com Gil Silvestre i Miserachs, Feriche & Black, i mitjans com La Vanguardia o Som.

Actualment és director d’art a la revista d’història Sàpiens.


www.sapiens.cat

Tallers

Diego Mallo

Il·lustrador, artista visual i docent. El seu treball inclou principalment portades de llibres, il·lustració editorial i retrats. Ha col·laborat amb mitjans internacionals com The New Yorker, The Washington Post o Die Zeit, així com per a editorials nacionals com Planeta, Penguin Random House o Mediavaca.

Com a docent ha impartit classes en el LCI, l’ESDI o la Escola de la dona, a més d'haver impartit més de 80 tallers d'il·lustració, gravat i dibuix principalment.

Des de 2019 és professor i coordinador del CP d'il·lustració en el CIFO L’Hospitalet.

https://www.diegomallo.es/

Instagram: @diego.mallo

Taller Huellas y Contornos amb Diego Mallo

Taller de experimentación formal a través del juego. Experimentaremos con el gesto, el ritmo y la huella para conectar con las características emocionales, de movimiento y energía de diferentes personajes.
Evitaremos, al principio, la representación figurativa para que la sorpresa y el encuentro sean los hilos conductores de este trabajo. Así, partiendo del contacto con la abstracción el taller pretende ser una investigación formal y de estilización a través de la creación de personajes.


Inge Nouws

Il·lustradora de projectes editorials i publicacions infantils a Holanda, USA i Espanya. Direcció d'art i il·lustració agència La Casa de Carlota de publicitat inclusiva. Sòcia i docent artística de l'associació inclusiva per a artistes amb capacitats diferents.

Com a docent ha impartit classes a ESDI Barcelona, La Dona, Institut de la Infancia, IED Instituo Europeo de Diseño, entre d'altres.

https://www.ingenouws.com/

Instagram: @ingenouws


Taller: Ingredientes para un mini cuento amb Inge Nouws

Donde encontramos nuestra inspiración y cómo podemos convertirlo en un cuento? Buscaremos en los rincones dormidos de nuestra imaginación y con los ingredientes encontrados cocinamos un mini relato.


Miguel Porlan


Il·lustrador, el seu treball està centrat en el camp de la il·lustració editorial, el cartell i els projectes personals. És col·laborador habitual de The New York Times i The New Yorker. Les seves il·lustracions han estat publicades en nombroses publicacions internacionals i reconegudes en diverses ocasions al llarg de la seva carrera, incloent una medalla d’or otorgada per The Society of Illustrators i un Premi Junceda.

Actualment viu i treballa a Vilanova i la Geltrú. Com a docent ha impartit classes a ESDI Barcelona, La Dona, Institut de la Infancia, IED Instituo Europeo de Diseño, entre d'altres.

www.miguelporlan.com

Instagram: @miguelporlan


To, disseny de portades de discos il·lustrades amb Miguel Porlan

Com la veu i el so, les imatges també tenen un to. Aquest
taller es centrarà en buscar el missatge i l'estil que il·lustrarà el
disseny de la portada, contraportada i galetes d'un disc de vinil de
dotze polzades (LP).


La mostra de diferents exemples d'àlbums reals serviran com a
referència per a analitzar de quina manera les imatges poden estar
en sintonia amb la música.


Miguel Pang


Il·lustrador de Barcelona d'origen xinès i chamboià. He treballat amb clients com el Washington Post, Il Corriere della Sera, el País, die Zeit, Articket Barcelona i he publicat àlbums il·lustrats amb A Buen Paso, Fourmis Rouges, Lagrume, entre d'altres.

Les meves il·lustracions han estat premiades amb la Medalla d'or del Society of illustrators de NY, l'American illustration i el Latin American illustration, Chen Bochui i el Junceda.


www.miguelpang.com

Instagram: @miguelpang


Taller de color i il·lustració amb Miguel Pang

En aquest curs intensiu aprendràs a fer servir el color d'una manera personal, deixant de banda les fórmules.

Ho farem sempre amb la intenció de narrar i explicar alguna història. Començarem una petita introducció al color i la observació, per de seguida ficar-nos de ple a jugar amb el color i crear-ne una il·lustració a tot color.



Festa TIF 2023

Festa amb DJ Feréstec al Pub 12 TOPOS

Vine al Pub 12 TOPOS! a partir de les 23:00h Dibuixarem al ritme de la música de dj.feréstec.


És un dj. de format obert, què barreja diferents estils musicals amb les seves pròpies remescles, dj.edits i bootlegs.

En les seves sessions pots ballar Reggae, Cúmbia, Boogaloo, Rock, Funk, Breakbeat, Ska i altres estils animats, punxats amb elegància i bona tècnica de mescla i scratch.

El PUB 12 Topos és al Carrer d'Apodaca, 3, 43004 Tarragona